People Advisory Services – oplossingen in de kijker

 

Buitenlandse reisdagen – vereenvoudigde administratie via mobiele applicatie.

Bij international tewerkstelling, zowel occassionele (zoals busines travelers) als meer structurele (salary split of buitenlandse kaderleden), is de monitoring van buitenlandse reisdagen een complex en administratief gegeven. Om zowel de administratieve aspecten, als de bewijsvoering voor deze buitenlandse reisdagen maximaal te vereenvoudigen heeft EY People Advisory Services een eenvoudige mobiele applicatie ontwikkeld: de EY Global One Mobile. Die laat toe om deze informatie rechtstreeks te verwerken. De EY Global One Mobile applicatie werd eveneens op bewijswaarde en bewijskracht goedgekeurd door de Administratie. De applicatie kent vele toepassingen en oplossingen waar buitenlandse kaderleden, business travelers en andere vormen van internationale tewerkstelling dagdagelijks mee te maken hebben.

Meer info? Contacteer Koen Bonnast, executive director EY
Koen.bonnast@be.ey.com

 

Start/scale-up programma

Via het EYnovation ™ -programma krijgen start-ups en scale-ups toegang tot EY-expertise tegen lagere tarieven dankzij de samenwerking met VLAIO). Zij kunnen een beroep doen op het internationale netwerk van EY. Niet alleen gaan wij de start-ups en scale-ups begeleiden met specifieke vragen rond o.a. aanwerving van een eerste medewerker, de toekenning van compensation & benefits, het tijdelijk detacheren van één van de medewerkers buiten België om een nieuwe entiteit op te richten, enzovoort. We brengen de start-ups en scale-ups ook in contact met potentiële klanten en investeerders via Matchmaking events en Showcases op de EY Wavespace ™ in Antwerpen.

Meer info? Contacteer Sophie Blieck, manager -  Global Mobility/Reward
sophie.blieck@be.ey.com
https://www.linkedin.com/in/sophieblieck

 

Data Analytics – Hr transactions / Side-by-side

Door historische evoluties of recente overnames kan er soms een groot verschil bestaan in het loonbeleid tussen verschillende entiteiten van eenzelfde groep. Het harmoniseren van de verschillende verloningselementen is vaak een moeilijke oefening met grote kostenimplicaties. Denk aan netto vergoedingen, bonussen, maaltijdcheques, pensioenplannen, commissies, bedrijfswagens, …. Met een combinatie van data-analisten en inhoudelijke experten brengt EY zeer gedetailleerd de huidige situatie, de verschillen en de mogelijkheden in kaart. Bovendien voorziet EY een tool om simulaties uit te voeren waarbij onmiddellijk het effect op het (netto)salaris van werknemers en de kost voor werkgevers kan afgelezen worden in overzichtelijke dashboards - tot op het niveau van individuen. Dit zorgt ervoor dat bedrijven de optimale situatie in kaart kunnen brengen en bij onderhandelingen met de stakeholders verschillende situaties kunnen uitproberen en inschatten. Naast harmoniseren gaat EY ook steeds op zoek naar het optimaliseren van bepaalde elementen in de verloning, waarbij het al meermaals gelukt is om grote harmonisaties op een budgetneutrale manier door te voeren zonder nettoverlies voor individuele werknemers.

Meer info? Contacteer Steven Marx, senior manager - Reward
steven.marx@be.ey.com
https://www.linkedin.com/in/steven-marx-a69b5a3/

 

Optimaal verloningsbeleid

Wij staan in voor het opzetten van een optimaal verloningsbeleid, rekening houdend met de concrete situatie en de beoogde doelstellingen of uitdagingen. Mede dankzij onze multidisciplinaire benadering zijn wij in staat om een duidelijk zicht te krijgen op de totale impact van het verloningsbeleid, waarbij de gevolgen op het vlak van mogelijke fiscale subsidies en het toepasselijke arbeids- en sociale zekerheidsrecht in kaart worden gebracht.

Meer info? Contacteer Bart De Dycker - manager Reward
bart.de.dycker@be.ey.com
https://www.linkedin.com/in/bart-de-dycker-7a89b860/